Alla inlägg under april 2011

Av Ida Adamsson - 10 april 2011 21:58

Jag och sebbe har ätit thai mat idag. Blev att äta nästan direkt efter att ha ätit frukost eftersom vi somnade så sent. 

  Cocacola är ju jävligt gott till också :) 


Nu har vi spelat lite kort och är taggade för att lägga oss i sängen och hoppas på en ny pigg solig dag. Ska upp tidigt i morgon och fixa lite. 

Kanske hinner måla i morgon. Hann inte med det idag för kl är så mycket.


Btw kan visa lite fylle bilder som jag tog på mig och sebbe ^^ 


   

Jag och sebbe flummade oss :) Sista bilden är på sebbe och jeppe :) Jag tog inte så många foton. Blev mest under tiden man satt och väntade på jeppes kompisar.


Nä nu blir det att parkera röven i soffan och se film :)

Ha en trevlig kväll :)  

Av Ida Adamsson - 10 april 2011 19:52

Dagen har varit kort och jag har varit seg i kroppen sen jag vaknade. 

Sebbe står och lagar mat. Jag ska strax gå och hjälpa till. 

Denna dag kommer nog återställa min kropp så jag i morgon har ork att göra någonting. Energin finns men orken i kroppen finns inte. 

Jag stonkar och stönar när jag reser mig upp och när jag går så går jag som om jag skitit på mig >.< Kan väl hoppas på att jag får lite tid till att få måla något i kväll. 


Huh det är mycket på G men jag vill verkligen ägna någon liten timme till att pyssla :/ Får se vad som händer och sker. 

Av Ida Adamsson - 10 april 2011 16:30

Vaknade kl 16 idag. Shiit inte sovit så länge på flera år. Somnade typ vid 6 i morse också. Det har ju varit en jävligt bra kväll så man får unna sig att vara uppe sent och sova länge :) 


Idag blir det att slappa. Ska ut på en promenad sen. Får se om jag orkar det. Hjärnan orkar men sen om kroppen pallar det vet jag inte. Igår så cyklade jag och sebbe två mil och så jobbade vi hos hans morfar i hans trädgård. 

Sen efter det hem och åt lite sen kom jeppe och då började vi förkröka här och sen gick vi ner på stan och hängde där till typ 4. Och man gick emellan en massa krogar och det var mycket stå och gå hit och dit. Så kroppen vilade inte så värst mycket igår :P Men som sagt en jävligt bra kväll :) 


Kom en snubbe och bjöd Sebbe och Jeppe på en massa öl :D jag fick en skit äcklig shott som dom strött kanel på någon grädde och den var verkligen sliskig :D Men ja fan snällt att någon vi inte kände bjöd :) Så man tackar och tar emot :) 

Av Ida Adamsson - 10 april 2011 03:49

Nyligen hemkommen från krogen. Haft en super trevlig kväll med Sebbe och Jeppe och sen allt möjligt folk som hängde på lite titt som tätt. 

Det blev inget grillande men kvällen började att vi 3 chillade hemma hos mig och sebbe. Vi spelade lite kort spel och hade jävligt trevligt :) 


Jeppe den stackaren han har inte mycket tur den killen :D

Det började med att jag gick in på toa på mcdonalds och efter mig så släcks ju lyset men då går en kille in och frågar jeppe om han ska med. Haha det kan misstolkas men han frågade nog om jeppe skulle med in på toa eller ej. 


Jeppe misstolkas alltid som yngst bland de flesta killar. När vi gick in på krogen så det första vakten säger är bestämt att jeppe ska visa sitt leg :D Sebbe knatade förbi och vakten fråga inte ens :D Mig leggade han men jag är tjej och ja jag ser ung ut :D


Sen gick vi till en krog och på krogen så drack sebbe och jeppe varsin öl och jag en cider. En tjej kommer bestämt fram till jeppe och slår sin glas flaska över jeppes. Det börjar då skumma som fan och all öl är förstörd. Han hade knappt druckit. Det värsta var att han kände inte bruden heller :D


Inte nog med allt detta så ska jeppe beställa öl och när han har väntat i typ mer än 30 minuter och tillslut fått sin öl så är det någon som råkar putta till han så det spills öl över jeppes axel. Haha stackarn har det inte lätt.


INTE NOG MED DETTA :D På gatan hem så dyker två kvinnor upp som Jeppe går fram till och pratar lite. Men han vände om och sa att dom sa att han var för liten för dom :D Han är 1 år äldre än mig och sebbe :D


Nä nu blir det att gosa kudde :) Haft en bra kväll :) 

Av Ida Adamsson - 9 april 2011 16:14

Denna dag har börjat underbart. Den kommer nog också sluta underbart också. 

Jag och sebbe ska iväg och grilla med några av hans vänner :) 


Tidigare idag rätt tidigt också (tyckte jag) så cyklade jag och sebbe iväg till hans morfar. Vägen dit är ca 1 mil. Och det gick galant. Fast jag är rätt mör i kroppen sen promenaden igår. Men energi finns. Det är konstigt att känna att man har energi fast ingen styrka kvar i kroppen. 


Jag måste vila någon dag så att kroppen orkar med min enerig :D

Jag känner mig glad och energi full och ja hela dagen känns underbar :) 

Det är soligt och varmt så jag cyklade i bara munkjacka och en tunika under. 

Hur härligt väder som helst. 


På ett sätt är jag en ny människa. På ett sätt är jag mitt gamla jag. 

På det nya sättet är det så att jag hela tiden känner mig glad och har energi och har lust och ork att göra saker och ting. 


Det jag måste tänka på när jag tar min medicin är att äta. Jag känner mig inte så ofta hungrig. Men jag har märkt idag att jag åt ingen frukost och mitt huvud har fått ta smällen. Så äta bör man annars dör man. Och det vill inte jag. Nu när allt går på räls. 


Jag är otroligt glad över att folk inte ser mig på ett negativt sätt nu. 

Jag var först rädd att folk skulle tycka att jag var knäpp efter att ha fått reda på detta. Men så är det inte :) Folk tycker det är bra att jag äntligen fått ett svar och hjälp. 


Jag är otroligt glad över att Rolle och Elisabet var snälla och gjorde denna bedömmelse. Och att vi tillsammans kom fram till ett svar. Tack vare dom två så kan jag nu leva ett normalt liv som alla andra utan att behöva gå och lida egenom alla dagar med oro och stress. 


Det jag alltid har oroat mig för är, kommer jag få ett jobb? hur blir det med ekonomin? Vad måste jag säga och göra för att få ett jobb? Hur ska jag gå till väga? Ja det är en massa frågor som kommer upp i min skalle. Och allt detta blir jag pressad och stressad utav. Och då blir jag så otroligt lätt irriterad. Så jag går och mår dåligt. 


Men nu så kan jag fokusera på en sak i taget. Jag kan hålla ut och tar tag i saker på en och samma gång. 


Dags att fixa sig nu faktiskt :) Ska ju grilla i kväll :) Dagens klädsel kanske också kommer upp :) Har en ny tröja som jag inte använt. Har väntat på att solen ska sticka fram och värma vårt lilla avlånga land. Så nu är det dags för t-shirten att komma fram :) Den är jävligt snygg ^^

Av Ida Adamsson - 9 april 2011 10:31

Man funderar ju på varför jag har gått helt ovetandes om att jag har ADHD off.

Man undrar ju varför inte skolan hjälpte en. 

Jag gick på samma skola i 10 år. 

Jag blev mobbad varje dag. 

Det blev värst i högstadiet. 

Folk har alltid tyckt att jag varit knäpp. 

Men jag upplever mig själv inte som knäpp. 

Killarna som mobbade mig kallade mig alltid dampbarn eller sa att jag hade fått damp. Jag svarade då att damp är något man föds med, inte något man får helt plötsligt. 



(Kort fakta om vad som är vad)

"ADHD och DAMP är inte liktydigt med varandra. DAMP är en kombination av ADHD-symtom och motoriska-perceptuella svårigheter. DAMP är därigenom ett snävare begrepp än ADHD."


(Till mobbarna)

Så ni som kallade mig damp barn ni hade helt fel. Jag är inte sämmre än alla andra bara för att jag har ADHD. Men jag har blivit utstött av både lärare och elever. Det är fan inte lätt att som liten inte förstå varför inte jag var som alla andra. Jag var inte så mycket olik andra. Det ända som skiljde mig från andra människor var att jag inte klarar press och stress och jag har väldigt kort stubin. 


Allt hade gått så mycket lättare om jag hade fått den hjälp jag behövde. 

Men allt sköts alltid upp och sedan glömdes bort. 


(Vad som hände under skolan och vad som hände sen) 

Det jag hatar mest av allt på Nävertorps skolan jag gick på under grundskolan det var att jag som blev mobbad fick en uppgift. Jag skulle skriva ner allt som folk sa och gjorde (verkar som om lärarna inte trodde på mig när jag sa att dom mobbade mig) Men men jag började anteckna allt som händer och sas om mig. När jag kommer fram till en utav lärarna som är med i en grupp som ska försöka ta bort mobbing på skolan så sa hon till mig "-Du borde skriva upp dig själv också. Inte är det bara mobbarna som gör fel." Jag kan skriva vad jag själv skrev upp. Jo oftast var det en utlänning som fota tog mina grejer och höll på och kasta runt med. (Klassens pajas) Ja det var roligt för alla andra men inte för mig som fick springa runt och leta upp mina grejer han gömt. Han låssas ströp mig med sitt jävla nyckel band och ja klassen tyckte det var roligt men för mig var det ju inte ett dugg kul. Vad har jag att skriva upp om mig själv när detta hänt? 

Engång så gömde någon/några min väska som jag har mina saker i någonstans på skolan. Jag gick hem storbölandes utan hemnycklar och utan mobil och diverse ägodelar och trodde att min väska var snodd. Tur nog så var mamma hemma så jag kunde komma in. Nästa dag stack jag tidigt till skolan för o leta efter min väska. Jag hittade den bakom en toalätt. 


(Fick byta skola)

Jag vart så jävla hårt mobbad i skolan så i början av nian ville jag inte gå kvar. 

Jag hatade alla lärare och ville inte ens gå i närheten av någon elev. Så jag sket i skolan. Jag låg hemma och bara lät dagarna gå. Efter halva nian så fick jag hjälp av en lärare som skulle vara där ibland. Henne gick jag till. Jag fick börja på Iv på duveholmsgymnasiet men kände att det var jobbigt att komma tillbaka till en så stor skola. Jag blev förflyttad till en liten skola som låg i en liten villa. Där fick jag hjälp och fick då också göra en undersökning som visar att jag har dyskalkyli (mattesvårigheter) Det gjordes andra undersökningar också. Men aldrig om jag hade ADHD eller annat. Min psykolog via skolan tyckte att jag skulle gå i en grupp på fritiden som skulle lära mig att umgås med folk på ett normalt sätt. 

Eftersom jag har blivit mobbad av faktiskt både lärare och elever så litade jag inte på någon. Jag var alltid sur och mådde aldrig riktigt bra. Men när jag kom till den där lilla skolan så blev allt mycket bättre. Så jag tackade nej till det. För det första för att jag inte tyckte att jag behövde någon hjälp innan jag kom till duveholm och för det andra för att det kostade 80 kr för varje gång vilket jag inte hade. Jaha då fick jag svaret att jag var dum i huvet som inte ville ha denna hjälp. 


Igår fick jag nu hjälp och mitt liv kommer säkert med 100% bli mycket lättare och godare att ta sig igenom. Men fan att det skulle ta sån tid. Det är så mycket som hänt och skett under min livstid så jag skulle kunna göra en bok. Men nu har jag inte tid att skriva mer. Jag ska iväg. Ha en trevlig helg. Det ska i alla fall jag ha :) 

Av Ida Adamsson - 8 april 2011 23:03

Detta blir ett långt inlägg så den som har tid läser om den vill.

Detta kommer handla om mitt beteende som jag haft sen jag föddes. 

Jag har gått hos en psykolog på senaste tiden här i halmstad.

Första anledningen var för att jag var ledsen för att ha lämnat familj och vänner och jag var väldigt sur och deppig. Då började man lätt komma in på mitt beteende också. Vi gjorde en undersökning och pratade en hel del om just mig. 

Det vi kom fram till var att jag har ADHD off. Kallas också ADD men det ordet används inte längre. 


ADHD off är att jag har väldigt svårt att konsentrera mig och min uppmärksamhet är väldigt svag. Jag är väldigt ofokuserad som person och har svårt att börja med saker och ting och svårt att slutföra saker och ting. 


Detta har jag haft sen jag föddes och det kommer fram nu när jag är 21. 

I hela mitt liv har jag haft svårt i skolan. Jag har fått extra lärare och även gått på en lite mindre skola där dom hade tid att hjälpa mig. 


Jag led mycket av stress vilket gjorde mig väldigt lätt irriterad. 

Jag var irriterad i stort sett hela mitt liv. 

Det var väldigt jobbigt för mig och jag visste inte vad jag kunde göra åt detta.

Min skol gång tog lång tid. Men jag tog tillslut studenten 2010. 

Med mycket hjälp. Dock ett samlat betygs dockument jag gick ut med. Men ändå jag har tagit min student. 


Allt från första början kunde ha löst sig bara jag hade fått min diagnos ADHD off/ ADD. Då hade inte allt behövt vara så jobbigt. 

Jag var mobbad från årskurs 2 i lågstadiet tills jag kom till gymnasiet och fick nya vänner. Jag hade vänner när jag var mindre och endel är kvar. Jag är så glad att dom finns kvar fast jag betett mig som skit. 


Att få diagnosen så sent tycker jag är skönt på ett sätt men sjukt dåligt på ett annat sätt. Det bra sättet är att jag äntligen har fått hjälp och kan nu leva ett glatt liv med min medecin jag fått. Det dåliga är att detta kunde ha skett mycket tidigare om bara skolan hade tagit tag i saken och kollat upp mitt problem. 


Min medecin jag tar heter Concerta. 

Så vad är då Concerta? 

Jo "Concerta används för att behandla ADHD (attention deficit hyperactivity disorder; på svenska uppmärksamhetsstörning/hyperaktivitet) hos tonåringar och barn över 6 år. Det används tillsammans med andra former av behandling som en del i ett övergripande behandlingsprogram för ADHD. Det innehåller ett centralstimulerande medel (metylfenidathydroklorid) som förbättrar uppmärksamheten och minskar förekomsten av impulsivt beteende. Tabletterna tillverkas som en s.k depotberedning, vilket innebär att det aktiva innehållsämnet frisätts långsamt. 


Det är vanligt att patienter med ADHD är oroliga eller överaktiva och har svårt att koncentrera sig. Många barn och tonåringar uppvisar sådana symtom emellanåt, men för patienter med ADHD har symtomen en störande inverkan på deras funktionsförmåga och uppträder i mer än ett sammanhang (tex. både hemma och i skolan).

Behandling med Concerta får endast påbörjas under överinseende av läkare som är specialiserad på beteendestörningar hos barn och/eller ungdomar."


Detta är en medecin jag fått som jag ska ta när jag vaknar. Jag måste ställa min klocka 30 min innan jag vaknar och äta medecinen och sen somna om. Då vaknar jag pigg och kan fokusera på min vardag. Medecinen går igenom min kropp under dagen och på kvällen är den slut och jag kan somna. Detta gör att jag får energi att kunna göra saker vardagligen och jag slipper stress osv. 


Något man ska tänka på är att jag är inte annorlunda än alla andra på denna jord. Jag är precis som alla andra förutom att jag har lite svårt med min fokus och allt det där. Men med hjälp av medecinen så blir jag glad och aktiv som person. 

Se inte mig som något annat nu utan jag är fortfarande gamla vanliga jag. Fast glad och piggare och mer uppmärksam. 


Jag var orolig för vad folk skulle tycka om denna diagnos på mig. 

Det jag fick höra var att det var skönt att jag nu fått ett svar och får hjälp.

Jag blir på ett sätt en ny glad Ida. Det stressiga och ouppmärksamma är över. 


Skillnad på ADHD och ADD är att ADHD det är att man är hyper och inte kan varva ner och man blir väldigt lätt arg. Det kallas ADHD ON. ADD är nästan dessamma fast man är inte hyper. Man har i stället ingen ork eller det är något som gör att man inte tar tag i saker och ting. Detta kallas ADHD OFF.. 


Orka du läsa allt detta så förstår du nog mig bättre nu. Om du inte orkade så jaja gör inget för mig :) 


Jag orkade gå i 2 timmar och 42 minuter nu på kvällen med min kille. Jag skulle vara däckad nu. Men jag mår jävligt bra. 


Jag är otroligt glad över att jag nu får hjälp med att klara av min vardag. 

Tack för att du läste om du nu gjorde det :D

Ha en trevlig helg. Det ska i alla fall jag ha :) 

Av Ida Adamsson - 8 april 2011 23:00

Detta är min medicin jag måste ta varje morgon 30 min innan jag ska gå upp. Så jag måste starta en klocka 30 min innan sen kan jag somna om sen vaknar jag och jag är pigg :D


    Vidertussar :D haha nevars minns inte vad dom heter. Men våren är på väg :)

Jag och sebbe var ute och gick i 2 timmar och 42 minuter. Jag är jävligt stolt över oss. Jätte skönt att vara ute och gå. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Testa på!

Tjäna pengar på olika sätt

 

Lustjakt

Sexleksaker från Lustjakt.se

Nytt liv på 1 dag

Sök i bloggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Dagens citat

Dagens citat

Dagens ordspråk

Dagens ordspråk

Dagens gåta

Dagens gåta

Omröstning

Vilken årstid tycker du bäst om?
 Vinter (Jag/Tosseida hatar kyla)
 Sommar (Jag/Tosseida ÄLSKAR värme)
 Vår
 Höst

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards